ГоловнаСуспільствоЖиття

У Миколаєві затримали військового прокурора при отриманні $10 тис. хабара

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

У Миколаєві затримали військового прокурора при отриманні $10 тис. хабара
Фото: dbr.gov.ua

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в хабарництві прокурору одного з відділів військової прокуратури Південного регіону (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

Про це повідомляється на сайті ДБР.

За попередньою інформацією, прокурор через посередників налагодив механізм систематичного отримання хабарів від підприємців, які займаються ввезенням автомобілів на територію України. Правоохоронці задокументували факт вимагання 10 тис. доларів США та отримання 5 тис. доларів на банківський рахунок.

Крім того, слідчі задокументували факт вимагання та отримання цим прокурором неправомірної вигоди в сумі 2500 доларів США від представника приватного підприємства.

Фото: dbr.gov.ua

В адміністративній будівлі однієї з прокуратур, у якій працює підозрюваний, а також за місцем проживання підозрюваних провели обшуки.

Зараз вирішується питання про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення провини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до 3 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, напередодні голову Кіровоградської ОДА затримали за вимагання 1,8 млн гривень хабара. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram