ГоловнаСуспільствоПодії

ДержНС попереджає про можливе підтоплення сіл і траси Одеса-Рені в Одеській області

Керівництво області розпочало підготовку до можливих повеней.

ДержНС попереджає про можливе підтоплення сіл і траси Одеса-Рені в Одеській області
Архивное фото
Фото: ГосЧС

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій попереджають про можливе підтоплення сіл і траси Одеса-Рені в Одеській області.

Про це повідомила пресслужба ДержНС.

"27-29 червня, в результаті проходження дощового паводку на р.Дністер біля с.Маяки очікується підйом рівнів води на 0,2-0,5 м, в результаті цього можливий вихід води, затоплення траси Одеса-Рені, городів і об'єктів в с. Яськи., Г. Біляївка", - йдеться в повідомленні.

Раніше, вранці 25 червня, глава Одеської ОДА Максим Куций повідомив, що область розпочала підготовку до можливих повеней, через велику кількість води, яка рухається із заходу країни.

"Мобілізували керівників Біляївського та Білгород-Дністровського районів, Маяковський і Яськівский ОТО - саме вони можуть бути вражені негодою в першу чергу, а тому вже зараз разом з працівниками ДержНС, національною поліцією і прикордонниками працюємо, щоб вжити всіх необхідних заходів безпеки і обмежити доступ людей найближчими днями до потенційно небезпечних місць", - написав він в фейсбуці.

Куций закликав в ці вихідні жителів Одеської області та туристів пропустити відпочинок на річці або лимані, адже це може бути смертельно небезпечно.

Нагадаємо, червневий паводок на заході України в 2020 році, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, перевищив за масштабами повінь 2008 року, що вважалося найсильнішим за пів століття. На піку паводка 28 липня 2008 року, були підтоплені понад 40 тисяч будинків і 33 тисяч га сільгоспугідь. Були пошкоджені сотні мостів, розмито 680 км доріг. Збитки оцінювалися в 3-4 млрд гривень.

У результаті нинішньої повені були підтоплені 10 тисяч будинків, зруйновані 117 км автодоріг, 64 мости. Частково пошкоджено 500 км автодоріг і 135 мостів. Сума збитків наразі не підрахована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram