ГоловнаСуспільствоЖиття

Заступниця Малюськи придбала конфісковану собаку, яку продавали на електронних торгах СЕТАМ

Вона планує віддати її на перевиховання в кінологічну службу.

Заступниця Малюськи придбала конфісковану собаку, яку продавали на електронних торгах СЕТАМ
Фото: facebook.com/profile.php?id=100011121947008

Заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць придбала конфіскованого у власника пса, якого Мін'юст продавав на електронних торгах СЕТАМ за рішенням суду. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що собаку по кличці Тора виставляли на аукціоні ще з кінця 2019 року, але бажаючі купити її з'явилися тільки під час п'ятих торгів. П'ятирічного пітбуля купили за 500 гривень.

"Перших двоє претендентів, чиї ставки були найвищими, вчинили малодушно й очікувано, заявлених коштів не сплатили. Дійсно, я взяла участь в аукціоні, тому що була впевнена, що доля Тори або проблеми людей, які з нею змушені проживати на одній вулиці, перестануть цікавити вже наступного дня", – повідомила Коломієць.

Вона додала, що займається пошуком кінологічної служби, яка візьметься за перевиховання собаки. Після цього її хочуть влаштувати "на роботу". Коломієць підкреслила, що Мін'юст уже підготував зміни до законодавства, які унеможливлять продаж домашніх тварин через торги і розв'яжуть проблему конфіскованих тварин.

Нагадаємо, що в травні міністр юстиції Денис Малюська спростував інформацію про продаж собаки за борги на аукціоні арештованого майна СЕТАМ. Собака була конфіскована у її господаря за рішенням Краснолиманського міського суду через те, що покусала перехожих. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram