ГоловнаСуспільствоЖиття

Для подолання наслідків повені в Карпатах залучили шість вертольотів МВС

Вони базуються на аеродромі Івано-Франківська.

Для подолання наслідків повені в Карпатах залучили шість вертольотів МВС
Фото: mvs.gov.ua

Для подолання наслідків повені в Карпатах за рішенням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова залучено шість одиниць авіаційної техніки.

Про це повідомляється на сайті МВС.

Від ДСНС на аеродромі Івано-Франківська базуються два французькі вертольоти Н-225 Super Puma бортовий № 52 і ЄС-145 Eurocopter бортовий № 43. Вони щодня здійснюють повітряну розвідку, перевезення особового складу, евакуації постраждалих, перекидання оперативних груп і доставку необхідних вантажів. Ще один вертоліт Н-225 Super Puma бортовий № 55 чергує в Києві в аеропорту "Жуляни".

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Від Національної гвардії на аеродромі Івано-Франківська базуються: два вертольоти Мі-8 бортові № 28 і 29, які так само працюють щодня з аналогічними завданнями, які визначає оперативний штаб ліквідації наслідків стихії. Ще один літак НГУ Ан-72 чергує в Києві.

Фото: mvs.gov.ua

"Саме для таких випадків МВС України та розвиває в співпраці з Францією Єдину систему авіабезпеки та захисту", – підкреслили у МВС.

Нагадаємо, у липні 2018 року МВС підписало контракт із французьким виробником Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. Airbus поставить для МВС 21 вертоліт H225, 24 вертольоти H125 і 10 вертольотів H145 (вісім у п'ятилопатевому компонуванні, два – у чотирилопатевому).

У червні Аваков анонсував новий контракт на вертольоти для МВС

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram