ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін скасував обов'язкову самоізоляцію для іноземців, що в'їжджають в Україну

При цьому обов'язково потрібно буде пройти ПЛР-тест на коронавірус.

Кабмін скасував обов'язкову самоізоляцію для іноземців, що в'їжджають в Україну
Фото: dn.gov.ua

Кабінет Міністрів скасував обов'язкову самоізоляцію для іноземців, що в'їжджають в Україну, за умови проходження тесту на коронавірусну хворобу методом ПЛР.

Відповідну постанову було ухвалено на засіданні уряду в четвер, 25 червня, з доопрацюванням в одноденний термін, передає БізнесЦензор.

Представляючи проєкт документа міністр охорони здоров'я Максим Степанов уточнив, що вносяться зміни до постанови Кабміну №392 від 20 травня.

"Пропонується можливість припинення режиму самоізоляції чи обсервації для людей, які перетинають державний кордон (тобто це іноземці або особи без громадянства) або контрольні пункти пропуску з тимчасово окупованими територіями в разі отримання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР", - сказав він.

Міністр додав, що також пропонується уточнити вимоги до полісу страхування для іноземців при в'їзді в Україну.

"Також пропонується виключити з випадків обов'язкової самоізоляції чи обсервації учасників вступних випробувань, зокрема для вступу через освітні центри "Крим-Україна" або "Донбас-Україна", - додав Степанов.

Міністр уточнив, що проєктом рішення також пропонується надати право Центрам надання адміністративних послуг самостійно визначати початок своєї роботи.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ми житимемо в карантині, поки не знайдемо протокол лікування і вакцину від коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram