ГоловнаСуспільствоОсвіта

У ЗНО з математики взяли участь понад 150 тис. осіб

В Україні стартувала перша сесія зовнішнього тестування.

У ЗНО з математики взяли участь понад 150 тис. осіб
Фото: Макс Левин

У зовнішньому незалежному оцінюванні з математики, з якого стартувала основна сесія ЗНО-2020 року, взяли участь понад 152 тисяч осіб.

Про це повідомляється на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

"За оперативною інформацією регіональних центрів оцінювання якості освіти, участь в тестуванні з математики взяли 152 180 осіб, що становить 81,79% від загальної кількості зареєстрованих", - йдеться в повідомленні.

Вказується, що 83 учасники ЗНО не були допущені до пунктів тестування, з них 30 - через виявлення ознак гострих респіраторних захворювань.

Дотримання процедури тестування контролювали 126 громадських спостерігачів.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання з математики з причин, не залежних від їх дій і волі, можуть зареєструватися для участі в додатковій сесії.

Для цього їм необхідно протягом 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, в якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, і відповідну заяву.

Раніше через погіршення епідеміологічної ситуації в країні Кабмін заборонив проведення пробного ЗНО, яке було призначене на 15 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram