ГоловнаСуспільствоПодії

У МВС назвали основну версію вибуху будинку на Позняках

Незадовго до вибуху проводилася перевірка лічильників.

У МВС назвали основну версію вибуху будинку на Позняках
Фото: Макс Требухов

Вибух у багатоповерховому будинку на Позняках у Києві міг статися через недотримання технологій повірки лічильників. Це основна версія слідства.

Про це заявив заступник глави МВС Антон Геращенко в ефірі «Право на владу».

Він зазначив, що поки в цій справі немає пред’явлених підозр жодній людині.

«Але основна версія, за якою працює прокуратура разом із поліцією – це перевірка дотримання технологій повірки лічильників співробітниками компанії «Київміськгаз». Дійсно, до цього страшного вибуху, який призвів до 5 жертв, були повірки лічильників. Лічильники знімалися, замінялися на спеціальні трубочки, і були повідомлення свідків, що був запах газу», – сказав Геращенко.

За його словами, якщо дійсно буде достатньо підстав вважати, що вибух викликали непрофесійні дії співробітників «Київміськгазу», то можуть бути позови до суду й компенсації всіх витрат, які понесли жителі цього будинку й держава.

Раніше повідомлялося, що за фактом вибуху на Позняках у Києві проходять обшуки в газорозподільної компанії, яка обслуговувала багатоповерхівку.

Прокуратура порушила справу за ч. 2 ст. 270 (порушення правил безпеки при поводженні з газом, що призвело до тяжких наслідків, загибелі та травмування людей) Кримінального кодексу України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram