ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко спростував можливість часткового відновлення роботи метро в Києві

"Люди, які про це заявляють, не є фахівцями".

Кличко спростував можливість часткового відновлення роботи метро в Києві
Виталий Кличко
Фото: Виталий Кличко / facebook

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував слова секретаря Київської міськради, свого заступника Володимира Прокопіва про підготовку пропозицій щодо відновлення роботи столичного метрополітену в обмеженому режимі.

Про це повідомляють "Українськi Новини".

"Люди, які заявляють про це, не є фахівцями, не є відповідальними за транспортну галузь. По-друге, це може бути персональна думка, яке вони висловлюють", - сказав Кличко.

Він підкреслив, що закриття метрополітену до 3 квітня - вимушений захід, спрямований на запобігання поширення коронавірусу.

Мер також повідомив, що влада міста створює маршрути наземного транспорту, які дублюють метро, і працює над тим, щоб кияни, яким потрібно дістатися на роботу чи в лікарню, могли зручно пересуватися.

Нагадаємо, в середу Прокопів у своєму відеозверненні заявив, що депутати Київради готують пропозиції щодо відновлення роботи метро в обмеженому режимі.

Київський метрополітен, як і всі три метрополітени України, за розпорядженням Кабміну припинили роботу ввечері 17 березня. Оскільки не всі жителі міст можуть працювати віддалено, багатьом довелося шукати можливість дістатися на роботу громадським транспортом. Відтак автобуси і маршрутки вранці 18 березня були переповнені, люди в спальних районах годинами очікували можливості виїхати.

Попри це, прем'єр-міністр Денис Шмигаль відкинув можливість відновлення роботи метро до завершення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram