ГоловнаСуспільствоПодії

За пів року СБУ запобігла розкраданню 742 мільйонів гривень на держоборонзамовленнях

Також заблоковані розкрадання у сфері військово-технічної співпраці на більш ніж 700 млн грн.

За пів року СБУ запобігла розкраданню 742 мільйонів гривень на держоборонзамовленнях
Архивное фото
Фото: ssu.gov.ua

За пів року контррозвідка СБУ запобігла привласненню понад 742 мільйонів гривень бюджетних коштів на виконання державного оборонного замовлення. Крім того, заблоковані схеми розкрадання у сфері військово-технічної співпраці та експортного контролю на більш ніж 700 млн грн. Про це повідомив пресцентр СБУ.

"Так, слідчі зареєстрували 4 кримінальні провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України - за фактами зловживань під час використання державних грошей в оборонно-промисловому комплексі посадовими особами деяких силових структур і держпідприємств", - сказано в повідомленні.

Крім того, контррозвідники СБУ запобігли незаконному вивезенню за межі України товарів військового призначення та подвійного використання на суму понад 647 млн грн.

За фактами нелегального переправлення цих товарів відкрито 28 кримінальних проваджень за ст. 333 Кримінального кодексу України. За виявленими порушеннями в сфері експортного контролю накладено штрафні санкції на суму понад 137 мільйонів гривень.

За відповідними матеріалами вже винесено 13 вироків. За іншими фактами проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності осіб, причетних до порушення законодавства.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агента спецслужб РФ, жителя Миколаївської області, під час спроби передати ФСБ секретну інформацію в сфері кораблебудування. Встановлено, що зловмисник за власною ініціативою встановив контакт з представниками ФСБ РФ для передачі секретних даних за гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram