ГоловнаСуспільствоЖиття

Літак з евакуйованими українцями приземлився в аеропорту "Харків"

Літак приземлився близько 11:55.

Фото: mvs.gov.ua

Літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями й іноземними громадянами приземлився у міжнародному аеропорту "Харків". Про це свідчать дані системи Flightradar.

Фото: mvs.gov.ua

Згідно з даними, літак приземлився близько 11:55. Близько 9:40 літак з Китаю приземлявся в аеропорту "Бориспіль" на дозаправку.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька зазначила на фейсбуці, що евакуація громадян України з Китаю йде за планом.

"Пасажири і члени екіпажу почуваються добре і готуються до перевезення у місце обсервації. Ми готові їх зустрічати", - написала вона.

При цьому на сайті МОЗ зазначається, що під час польоту і посадки літака з Уханя у жодного пасажира і члена екіпажу не було виявлено симптомів гострих респіраторних захворювань.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

"Психоемоційний стан усіх пасажирів у нормі. Але вони досі потребують підтримки і розуміння з боку співгромадян", - наголошується у повідомленні.

На борту повітряного судна перебувало 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. Усі вони разом з водіями автобусів будуть поміщені на 14-денну обсервацію у медичному центрі Національної гвардії "Нові Санжари" у Полтавській області. У середу ввечері і вранці у четвер жителі населеного пункту перекривали дорогу на знак протесту. Між ними та правоохоронцями сталися сутички. В результаті поліція затримала 10 найбільш агресивно налаштованих осіб, які блокували дорогу міжрегіонального значення у Нових Санжарах.

У свою чергу, президент Володимир Зеленський розкритикував українців, які намагаються перешкодити розміщенню евакуйованих з Китаю громадян. За його словами, бактеріологічна загроза в Україні набагато нижча, ніж загроза відсутності людяності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram