ГоловнаСуспільствоВійна

На переговорах у Мінську "практично погодили" нову ділянку розведення військ біля Гнутового

Також передано уточнений список для обміну.

На переговорах у Мінську "практично погодили" нову ділянку розведення військ біля Гнутового
Фото: пресс-служба президента

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську обговорили ділянки розведення військ на Донбасі і фактично домовилися зробити одним з них у районі н.п. Гнутове. Про це повідомила прессекретар представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook

"Практично узгоджена одна з ділянок розведення в районі н.п. Гнутове, яка раніше була запропонована українською стороною, триває робота над узгодженням інших. Акцентується увага на необхідності забезпечення повного режиму припинення вогню, який зараз порушується з боку незаконних збройних формувань", - пояснила вона.

Гуманітарна підгрупа передала уточнений список людей, яких хочуть обміняти. Також обговорювали методику пошуку зниклих безвісти.

Підгрупа з соціально-економічних питань обговорила питання водопостачання Донбасу, що є критичним. Політична підгрупа акцентувала увагу на виконанні резолюції ПАРЄ від 30 січня 2020 року, в якій обумовлені вимоги до Росії. Це, зокрема, виконання нею Мінських домовленостей і припинення військового вторгнення.

Нагадаємо, в квітні повинна пройти чергова зустріч у "нормандському форматі", однією з умов проведення якої є розведення військ на трьох нових ділянках. 10 лютого Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що не бачить підготовки до можливого проведення нової зустрічі "нормандської четвірки".

Через день таку заяву зробив і представник МЗС РФ, заявивши, що зустріч стоїть під питанням, оскільки досі не виконані умови про розведення військ і ще один обмін утримуваними особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram