ГоловнаСуспільствоЖиття

У КМДА анонсували запуск 4G інтернету на перших станціях метро вже навесні

Оператори вже завезли в країну перші партії спеціального обладнання.

У КМДА анонсували запуск 4G інтернету на перших станціях метро вже навесні
Фото: www.centralgadget.com

У Київській міській держадміністрації анонсували, що запуск 4G інтернету на перших станціях київського метро повинен з'явитися навесні 2020 року.

"Впровадження 4G у метро - це питання національного масштабу. Закон повинен виконуватися. Є юридичні процеси, яких необхідно дотримуватися. Якщо об'єднаємо зусилля всіх учасників цього процесу, проєкт буде втілено в анонсовані терміни", - зазначив радник київського міського голови Максим Бахматов.

З його слів, зараз узгоджено всі важливі технічні аспекти з метрополітеном, операторами була надана необхідна технічна документація.

"Оператори вже завезли у країну перші партії спеціального обладнання для побудови мережі й очікують отримання законних підстав для початку виконання монтажних робіт у метро. Повноцінна реалізація інвестиційного проєкту залежить від прийняття Київрадою рішення про плату за телеком-доступ до об'єктів комунальної власності", - зазначив директор з питань регуляторного забезпечення "Київстару" Олександр Когут.

У КМДА нагадали, що в березні 2020 року запланований старт 4G інтернету на: а) "Академмістечко", "Житомирська", "Святошин"; б) "Сирець", "Дорогожичі"; c) "Героїв Дніпра", "Мінська", "Оболонь". Наприкінці 2020-го - початку 2021 року - на всіх станціях і тунелях.

Нагадаємо, над розробкою схеми впровадження мережі 4G для низки станцій столичного метрополітену почали працювати восени минулого року. КМДА провела переговори з операторами мобільного мережі Kyivstar, Vodafone, Lifecell і зобов'язала КП "Київський метрополітен" підготувати технічні умови для нововведення. У реалізації проєкту брала участь китайська компанія Huawei, яка виграла тендер на будівництво 4G мережі в Києві.

5 лютого повідомляли, що запуск 4G інтернету в Київському метро знову відклали. Рішення про запуск повинні прийняти тільки після проведення необхідних регуляторних процедур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram