ГоловнаСуспільствоЖиття

Європарламент прийняв резолюцію проти нелегального продажу котів і собак

Щомісяця в ЄС продається 46 тис. собак, більшість з яких не мають належної реєстрації.

Європарламент прийняв резолюцію проти нелегального продажу котів і собак
Фото: Надія Швадчак

У Європарламенті закликали створити загальноєвропейську систему захисту домашніх котів і собак, щоб виключити їх нелегальний і безконтрольний продаж. Відповідну не законодавчу резолюцію підтримали 607 депутатів Європарламенту, троє були проти і 19 утрималися. Про це повідомляє "Укрінформ". 

"Для захисту добробуту тварин на рівні власників домашніх улюбленців, а також у системі охорони здоров'я депутати Європарламенту закликали до створення плану дій на рівні ЄС, щоб припинити нелегальний продаж таких тварин", - заявили в законодавчому органі Євросоюзу.

Також європарламентарії закликали до створення в ЄС системи обов'язкової реєстрації котів і собак; посилення санкцій за насильство і неналежне поводження з тваринами; а також заохочення людей до прийняття в будинок, а не купівлі тварин.

У Європарламенті заявили, що, за наявними оцінками, щомісяця в ЄС продається 46 тис. собак. Більшість із них не мають належної реєстрації.

Нагадаємо, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" з 12 лютого збільшила норму перевезення тварин у салоні. Отже, максимальна вага собаки чи кішки, яка подорожує в салоні, разом з контейнером має становити 10 кг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram