ГоловнаСуспільствоЖиття

Гончарук заявив, що абонплату за транспортування газу не скасують, але платіжки об'єднають

Прем'єр сказав, що над цим працюють.

Гончарук заявив, що абонплату за транспортування газу не скасують, але платіжки об'єднають
Фото: Макс Требухов

Українці не отримуватимуть квитанцію за транспортування газу, цю суму додадуть до платіжки за споживання газу.

Про це під час години запитань до Кабміну в парламенті розповів прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Про дві платіжки - це правильний крок, але дійсно правильніше, щоб людина отримувала їх одночасно і одним документом. Правильно розділити ці послуги, але організувати так, щоб це був один документ. Ми над цим працюємо, це повноваження Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг - це було їхнє рішення. Але, звичайно, ми формуємо політику, думаю, найближчим часом зробимо все, щоб подавати людям інформацію в зрозумілому вигляді", - повідомив прем'єр.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

На його думку, обурення через отримання двох платіжок - це питання комунікації, оскільки якщо підсумовувати, вартість споживання і транспортування газу будуть меншими, ніж споживачі платили б, "якби ми не працювали".

Нагадаємо, 31 січня на нараді з питань тарифів на теплопостачання Володимир Зеленський зобов'язав вжити заходів для зменшення вартості послуг і зниження енергоспоживання.

На нараді голова НКРЕКП Валерій Тарасюк заявив, що дві платіжки за розподіл і постачання пов'язані з процесом анбандлінгу. Своєю чергою прем'єр-міністр Олексій Гончарук запевнив, що поділ платіжок жодним чином не повинен вплинути на кінцеву суму платежу за газ.

Пізніше в Кабінеті Міністрів повідомили, що працюють над створенням єдиної платіжки за транспортування газу і його споживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram