ГоловнаСуспільствоПодії

У київській лікарні після процедури померла дворічна дитина, яка проковтнула фрагмент іграшки

Поліція відкрила кримінальну справу за статтею "неналежне виконання професійних обов'язків медпрацівником".

У київській лікарні після процедури померла дворічна дитина, яка проковтнула фрагмент іграшки
Фото: http://www.nrcu.gov.ua/

Поліція Києва розслідує обставини смерті після діагностичної процедури в лікарні дворічного хлопчика, який проковтнув пластиковий фрагмент іграшки.

Про це повідомляється на сайті столичної поліції.

"Надійшло повідомлення про те, що в дитячій лікарні на вулиці Богатирській померла дворічна дитина. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Оболонського управління поліції. У медичному закладі правоохоронці допитали завідувача реанімаційним відділенням, лікаря та батька хлопчика. Дані про подію слідчі занесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

За попереднім висновком, хлопчик помер від розриву глотки і стравоходу.

У зв'язку з виявленими обставинами слідчі перекваліфікували кримінальне провадження на ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) КК. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Нагадаємо, раніше в київській лікарні трирічного хлопчика притисло металевими дверима, які стояли в коридорі біля реєстратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram