ГоловнаСуспільствоВійна

Під Слов'янськом у кущах біля автотраси знайшли гранатомет

Боєприпас був готовий до використання, ймовірно, його заклали недавно.

У кущах біля автотраси під Слов'янськом Донецької області військові виявили і знешкодили протитанковий гранатомет РПГ-22. Про це повідомив штаб ООС.

Фото: штаб ООС
Фото: штаб ООС

Агентурну інформацію про захований у кущах гранатомет отримали представники військової контррозвідки СБУ в територіальному управлінні "Північ".

"Ми обстежили приблизно пів гектара узбіччя дороги. Знайдений боєприпас був готовий до використання. Йдеться про РПГ-22 "Нетто" (реактивна протитанкова граната). На зведення та стрільбу з цього засобу ураження знадобилося б усього кілька секунд. Судячи з його стану, ми робимо висновок, що заклали його недавно", - розповів командир групи розмінування в теруправлінні "Північ".

Фото: штаб ООС
Фото: штаб ООС

Він також наголосив, що в разі реалізації цього задуму диверсія могла призвести до численних людських жертв серед цивільного населення або військовослужбовців, оскільки автотраса активно використовується для вантажних і пасажирських перевезень, а поруч розташований населений пункт.

Нагадаємо, 6 лютого в зоні бойових дій на Донбасі противник чотири рази порушував режим припинення вогню. Один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав бойове ураження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram