ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ виділив понад 135 млн гривень на протези і реабілітацію окремих категорій громадян

2020 року на це виділено на 56,4 млн грн більше.

Київ виділив понад 135 млн гривень на протези і реабілітацію окремих категорій громадян
Робота спеціалістів з раннього втручання з родинами
Фото: надано благодійним фондом Інститут раннього втручання

На протезування, забезпечення засобами реабілітації, пересування і засобами гігієни окремих категорій громадян Київ цього року виділив 135,6 млн гривень. Про це повідомив пресцентр КМДА.

Кошти будуть спрямовані в рамках реалізації міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам".

"Якщо порівнювати з 2019 роком, то 2020-го на це виділено на 56,4 млн грн більше. Це дозволить забезпечити протезування більшій кількості потребуючих. Тільки на кошти складного протезування виділено 56,6 млн грн, а на кошти реабілітації - понад 12 млн грн", - зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Згідно з програмою, протезами, засобами пересування, реабілітації та складного протезування, ортопедичним взуттям й устілками будуть забезпечені дорослі й діти з інвалідністю, особи похилого віку та жінки, які зазнали мастектомії (хірургічна операція з видалення молочної залози).

Крім того, пелюшками та урологічними прокладками, губками одноразовими, підгузками і т.ін. будуть забезпечені малозабезпечені громадяни, особи похилого віку, діти з інвалідністю та діти з малозабезпечених і багатодітних сімей.

Нагадаємо, в грудні минулого року повідомляли, що столична влада має намір направити 4,2 млн грн на допомогу притулкам для тварин, які створені і функціонують з ініціативи громадськості. Зокрема, гроші спрямують організаціям "Київське товариство захисту тварин", Товариство захисту тварин "SOS", Благодійному фонду "СІРІУС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram