ГоловнаСуспільствоЖиття

Цього року в Болгарію на реабілітацію відправлять близько 300 ветеранів, - Міноборони

Реабілітація у форматі двотижневої фізіотерапії проходитиме в лікарні "Калероя".

Цього року в Болгарію на реабілітацію відправлять близько 300 ветеранів, - Міноборони
Фото: Минобороны

Відповідно до угоди між Міністерством соціальної політики України та Міністерством оборони Республіки Болгарія розпочато виконання проєкту медичної реабілітації українських ветеранів у Болгарії. Про це повідомила пресслужба Міноборони України.

"На лікування відправлятимуть поранених українських військових (які проходять військову службу та звільнених у запас/відставку) і цивільний персонал сектора безпеки і оборони. Упродовж дії угоди планують здійснити реабілітацію близько 300 осіб", - сказано в повідомленні.

Реабілітація у форматі двотижневої фізіотерапії проходитиме в лікарні "Калероя" в м. Хісаря. Витрати, пов'язані з проходженням процедур і розміщенням осіб у клініці, забезпечуватиме болгарська сторона, а транспортування, медстраховку і харчування забезпечить трастовий фонд НАТО в Україні в сфері медичної реабілітації.

"Показаннями для фізіотерапії в "Калерої" є пошкодження опорно-рухового апарату, травми периферичної нервової системи верхніх і нижніх кінцівок", - відзначили в міністерстві.

Водночас людей, у яких є гострі хронічні захворювання або захворювання в стані загострення, не відправлятимуть на реабілітацію.

"Відбір кандидатів для проходження медичної реабілітації здійснює винятково болгарська сторона", - додали у відомстві.

Нагадаємо, в червні 2019 року в рамках Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації в Болгарію вирушила 13-та група з 8 травмованих учасників антитерористичної операції на Донбасі.

Травмовані військові також проходили реабілітацію в лікарні "Калероя".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram