ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі пенсіонера підозрюють у виготовленні дитячої порнографії

Упродовж декількох років жертвами зловмисника стали 17 дітей.

У Дніпрі пенсіонера підозрюють у виготовленні дитячої порнографії
Архивное фото
Фото: npu.gov.ua

У Дніпрі 60-річному чоловікові правоохоронці повідомили про підозру за розбещення неповнолітніх і виготовлення дитячої порнографії. Про це повідомили в пресцентрі Нацполіції.

Упродовж декількох років жертвами зловмисника стали 17 дітей.

Затриманий підшукував дітей, вивозив їх у безлюдні місця і в різний спосіб змушував імітувати дії сексуального характеру, фіксуючи все на фото. Також у деяких дітей він відбирав цінні речі.

Пенсіонера затримали за скоєння розбійного нападу на дитину і засудили. Зараз підозрюваний відбуває покарання в місцях позбавлення волі. Під час розслідування цього факту були проведені обшуки та вилучено електронні носії інформації, на яких виявили дитячу порнографію.

3 лютого 2020 року злочинцеві повідомили про підозру за ч. 5 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) і ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в грудні кіберполіція Одеської області викрила 31-річного жителя, який розповсюджував дитячу порнографію.

З 2018 року чоловік брав участь у закритих тематичних форумах. Розповсюдження дитячої порнографії він здійснював, надаючи доступ замовнику до хмарного сховища, де містився протиправний контент. Натомість він отримував доступ до нових файлів з дитячим порно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram