ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрюваному в державній зраді Бровченку додатково повідомили про підозру в розтраті

Його продовжують підозрювати в зраді, справу веде НАБУ.

Підозрюваному в державній зраді Бровченку додатково повідомили про підозру в розтраті
Юрий Бровченко
Фото: Українські новини

Національне антикорупційне бюро повідомило ексзаступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юрія Бровченка про нову підозру в розтраті державних коштів. Про це повідомив адвокат Бровченка Сергій Стретович агентству "Українські новини".

"НАБУ додатково кваліфікувало дії Бровченка за ст. 191 Кримінального кодексу", - сказав він.

При цьому, за його словами, Бровченкові продовжують інкримінувати державну зраду, але справу вже веде не Служба безпеки України, а НАБУ.

У рамках цієї справи суд продовжив Бровченку зобов'язання до 18 лютого.

Зокрема, йому продовжено заборону на виїзд за кордон.

Нагадаємо, 25 листопада Бровченко вийшов на волю під заставу 570 тис. гривень, яку йому зменшили в шість разів - з 3,4 млн. 

22 жовтня ексчиновника, який з липня 2016-го по вересень 2019 року був заступником міністра, що відповідав за оборонну сферу, затримали в аеропорту "Бориспіль". Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

За версією слідства, він може бути пов'язаний з підписанням свідомо збиткового контракту на виготовлення і поставку лінії з виробництва артилерійських снарядів на заводі "Артем" на суму 16,5 млн доларів. У результаті незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі більш ніж 8,2 мільйона американських доларів було переведено на рахунки фіктивних офшорних підприємств і присвоєно учасниками схеми. При цьому іноземна компанія обладнання Україні не постачала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram