ГоловнаПолітика

Заступника міністра економіки з кабміну Гройсмана затримали за підозрою в державній зраді

Справа стосується запуску лінії з виробництва снарядів на "Артемі".

Заступника міністра економічного розвитку і торгівлі з кабінету Володимира Гройсмана затримано за підозрою в державній зраді.

Кримінальну справу розслідують у зв'язку з підписання свідомо збиткового контракту на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на суму 16,5 млн доларів. У результаті незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі більш ніж 8,2 мільйона американських доларів переказали на рахунки фіктивних офшорних підприємств - їх привласнили учасники схеми. При цьому іноземна компанія обладнання Україні не постачала, йдеться на сайті СБУ.

22 жовтня ексчиновника затримали в аеропорту "Бориспіль". Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу - державна зрада. Імені затриманого не вказано, але заступником міністра економіки, який відповідав за оборонну сферу, з липня 2016 по вересень 2019 року був Юрій Бровченко.

Крім того, 17 жовтня в Києві також затримали керівника держпідприємства "Безпека" та представника іноземної компанії. Громадянину України також закидають державну зраду, іноземцю - підбурювання до держзради.

Директором ДП "Український центр "Безпека" є Владислав Глазунов. Йому вже обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком два місяці з правом внесення застави в розмірі 2,8 мільйона гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram