ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" не пустили спостерігачів ОБСЄ через блокпост Верхньошироківського

У СЦКК не відкидають, що таким чином вони хочуть приховати пересування військової техніки.

Бойовики "ДНР" не пустили спостерігачів ОБСЄ через блокпост Верхньошироківського
Фото: EPA/UPG

Проросійські бойовики "ДНР" не пропустили представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ через блокпост біля села Верхньошироківське (Донецька область).

Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі.

"За даними звіту СММ ОБСЄ від 8 січня 2020 року, представники збройних формувань Російської Федерації знову відмовили патрулю місії в проїзді на тимчасово окуповану територію через блокпост біля населеного пункту Верхньошироківське (колишній Октябр)", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК зазначає, що на блокпосту з початку грудня 2019 року по теперішній час представники місії зафіксували 40% від загальної кількості обмежень свободи пересування патрулів ОБСЄ.

"Такі дії можуть мати на меті приховати заборонену діяльність збройних формувань РФ, зосередження, пересування або підготовку військ", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 4 січня на блокпосту на захід від н.п. Верхньошироківське бойовики затримали патруль місії на 45 і 19 хвилин. Окрім того, 4 і 5 січня бойовики не пустили спостерігачів через блокпост на північ від н.п. Заїченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram