ГоловнаСуспільствоЖиття

Виступ Хакамади в Києві скасували

Приїзд викликав хвилю обурення через позицію Хакамади щодо окупації Криму.

Виступ Хакамади в Києві скасували
Ирина Хакамада
Фото: https://www.eg.ru/

Виступ російського політика і журналістки Ірини Хакамади на бізнес-форумі в Києві скасували. Про це повідомляється на сторінці будівельної компанії Taryan Group, яка є організатором події.

"Незважаючи на те, що ми провели первинну перевірку і погодили можливість її в'їзду з відповідними органами, ми змушені відмовитися від її виступу. Тому що є речі, які для нас є важливими і непорушними, і позиція щодо них не може бути двозначною", - йдеться в повідомленні.

Форум, на якому повинна була виступити Хакамада, заплановано на кінець лютого в київському Палаці спорту. Організатори відзначили, що їх подія матиме освітній характер, а спікери поділяться своїм життєвим досвідом і цінностями.

"Але так вийшло, що деякі з цих цінностей, на перевірку, не відповідають нашим. І дізналися ми про це пізніше, ніж хотілося б", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, хвиля обурення навколо приїзду Ірини Хакамади викликана її неоднозначною позицією щодо окупації Криму.

У березня 2014 року вона підписала звернення до президента РФ проти використання російських збройних сил на території України. У той же час навесні 2014 року під час пресконференції з Путіним Хакамада назвала його переможцем, оскільки він "зумів без єдиного пострілу провести операцію в Криму". А також висловила думку, "що війну розпочали не ми".

"Крим завжди потребував російської самоідентифікації. Я часто бувала в Криму. Навіть в ті спокійні часи, коли там були то "сині", то "памаранчеві", Крим особливо ніхто не чіпав. Але вони [жителі півострова] завжди хотіли бути в Росії. Як вже сталося, так сталося", - сказала Хакамада.

В інтерв'ю "Радіо Свобода" в 2017 році вона назвала події 2014 року анексією, а референдум на півострові - незаконним. У тому ж інтерв'ю вона повторила свою думку про те, що вийти з конфлікту і легалізувати анексовані території в складі Росії можна, "заплативши Україні контрибуцію за Крим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram