ГоловнаСуспільствоЖиття

Вища рада правосуддя розгляне клопотання Генпрокуратури про тимчасове відсторонення двох суддів ОАСК і суду Одеси

Тимчасово хочуть відсторонити Павла Вовка та Ігоря Погрібніченка, з суду Одеси - Івана Шепітка.

Вища рада правосуддя розгляне клопотання Генпрокуратури про тимчасове відсторонення двох суддів ОАСК і суду Одеси
Фото: Сергей Нужненко

Вища рада правосуддя розгляне на засіданні клопотання заступника генпрокурора Сергія Кізя про тимчасове відсторонення суддів Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, Ігоря Погрібніченка, а також суддю Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітка в зв'язку з притягненням їх до кримінальної відповідальності.

Про це сказано в тексті порядку денного №63 засідання Вищої ради правосуддя на 20 серпня 2019 року, опублікованому на сайті ВРУ.

"Розгляд клопотання заступника генерального прокурора Кізя Сергія Миколайовича про тимчасове відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Вовка Павла В'ячеславовича від правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - сказано в порядку денному.

Засідання почалося о 10:00.

Згідно з проєктом порядку денного, аналогічні клопотання будуть розглядатися і про тимчасове відсторонення судді ОАСК Ігоря Погрібніченка і судді Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітка.

Нагадаємо, Павлу Вовку і кільком суддям ОАСК підготували підозру за звинуваченням у втручанні в діяльність держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування інших і іншими методами.

ОАСК вважає обшуки розправою, а Вовк заявив, що нинішнє керівництво країни не має стосунку до обшуків.

Сам Вовк заявив, що справу проти нього порушили через помсту з боку керівника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram