ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський уперше зустрівся з головою ЄБРР і пообіцяв продовжувати реформи

"Стратегія ЄБРР повністю відповідає пріоритетам України".

Зеленський уперше зустрівся з головою ЄБРР і пообіцяв продовжувати реформи
Зеленский встретился с главой ЕБРР
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомляють на сайті президента.

Зеленський подякував президенту ЄБРР Суму Чакрабарті за те, що банк залишається найбільшим інституційним інвестором України, і запевнив у готовності розвивати співпрацю.

Він підкреслив, що стратегія ЄБРР повністю відповідає пріоритетам України, і висловив переконання, що разом наша країна і банк можуть працювати ефективніше. Також Зеленський додав, що Україна цінує співпрацю з міжнародними партнерами - ЄБРР, Світовим банком і Міжнародним валютним фондом. Він нагадав, що вже зустрічався з представниками МВФ і під час зустрічі було відзначено прогрес України у виконанні зобов'язань за програмою Stand-by.

Президент підкреслив, що налаштований на проведення реформ у країні і на боротьбу з корупцією. Для цього, за його словами, необхідні парламент і уряд, яким довіряли б громадяни.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з головою ЄБРР також запевнив, що політика українського уряду залишається незмінною - макроекономічна стабільність, зростання економіки і проведення структурних реформ.

"ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в українську економіку: за час співпраці ЄБРР вклав в Україну 13,5 млрд євро в рамках 427 проектів. У портфелі - проекти розвитку державного сектору, проекти розвитку малого і середнього бізнесу, банківського сектору, енергетики", - йдеться на сайті Кабміну.

"Ми твердо з вами. Це мій 11-й візит в Україну, ми працюємо тут потужною командою. Україна входить в ТОП-5 країн наших партнерів", - сказав у відповідь Чакрабарті.

Сторони обговорили економічну ситуацію в країні, перспективи співпраці з іншими партнерами, а також торкнулися теми реформ в енергетиці, процесу анбандлінга НАК "Нафтогаз України", а також велику приватизацію.

Гройсман також запропонував розглянути можливість проведення загальних зборів ЄБРР в Україні в 2021 році.

Нагадаємо, раніше президент ЄБРР Чакрабарті заявив, що впевнений у здатності уряду України підтримувати необхідні темпи реформ в 2019 році, незважаючи на те, що це відбувається в рік подвійних виборів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram