ГоловнаСуспільствоОсвіта

Зовнішнє оцінювання з української мови та літератури не здали 16% абітурієнтів

З математики і фізики - близько 18% і 15% відповідно.

Зовнішнє оцінювання з української мови та літератури не здали 16% абітурієнтів
Фото: internat-mar.ucoz.ua

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури не пройшли 16% абітурієнтів, з математики - близько 18%, з фізики - 15%. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

13 червня на засіданні експертної комісії визначили поріг "склав/не склав" для тестів із трьох предметів: української мови та літератури, математики та фізики. Він склав 23, 11 і 13 балів відповідно.

Із загальної кількості абітурієнтів, які брали участь у тестуванні із зазначених предметів, поріг «склав/не склав» подолали: з української мови та літератури - 84%; з математики - 81,83%, з фізики - 85%.

"Для осіб, які здобували повну загальну середню освіту мовою, що не належить до слов'янської групи мов, або мовою корінних народів, встановлено адаптивний поріг, що відповідає 14 балам", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, за результатами єдиного вступного іспиту вступати на магістратуру цього року мають намір понад 65 тис. студентів. Найбільше абітурієнтів складатимуть тестування в Києві - майже 17,5 тис. осіб, на другому місці Харків (7,5 тис.), потім Львів (5,5 тис.), Одеса і Дніпро (по 4,5 тис.).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram