ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала чоловіка, який хотів підірвати систему очищення води в Харківській області

Вибух міг би залишити без водопостачання Харків і Лозову.

СБУ затримала чоловіка, який хотів підірвати систему очищення води в Харківській області
Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Співробітники Служби безпеки затримали жителя Харківської області, який заклав вибуховий пристрій поряд із ємністю з хлором для очищення води на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал" у селищі Краснопавлівка.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Фейсбуці.

За словами затриманого, в лютому 2019-го його завербували співробітники ФСБ РФ у м. Бєлгород - і він скоїв цей злочин за їхнім завданням.

"Диверсант заклав вибухівку безпосередньо біля ємності з хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води і, в разі пошкодження, не надається до відновлення. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна 2 кг тротилу", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Зазначають, що вибух міг призвести припинення водопостачання в містах Харків і Лозова.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Затриманому оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ст.113 Кримінального кодексу України (диверсія). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про запобігання теракту в Запоріжжі - за інформацією спецслужби, зловмисники збиралися закласти вибухівку в сміттєвий бак біля дитячого майданчика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram