ГоловнаПраво

Нардеп "Слуги народу" Качура подав до суду на колегу по фракції Богуцьку через допис про "тупого чобота"

Богуцька повідомила, що обов'язково прийде на відповідне судове засідання. 

Нардеп "Слуги народу" Качура подав до суду на колегу по фракції Богуцьку через допис про "тупого чобота"
Фото: фейсбук/Александр Тимошенко

Народний депутат Олександр Качура подав до суду на колегу по фракції "Слуга народу" Єлизавету Богуцьку через образливий допис у Facebook. 

Про це Качура повідомив на своїй сторінці в цій соцмережі.

"Вчора Єлизавета написала образливий пост щодо мене. Подаю позов до суду! А виграні за рішенням суду кошти передам організаціям переселенців з анексованої РФ Автономної республіки Крим. Хоч така користь буде від «діяльності» Єлизавети для кримчан", – заявив він.

Мова йде про учорашній допис Богуцької, в якому вона прокоментувала заяву Качури щодо вакцинування від коронавірусу російським препаратом.

"Мені плювати, що там собі вирішив вколоти Качура, але говорити про те, що він піклується про здоров'я української нації – це вже занадто. Це ж треба бути тупим чоботом, щоб на українцях тестувати російський медичний напівфабрикат!" – написала Богуцька.

У відповідь на повідомлення Качури щодо позову до суду Богуцька заявила, що прийде на засідання, "послухає, які конкретно слова, прочитані на її сторінці, образили заявника".

"І чому інші, написані декількома рядками нижче, не викликали в нього жодних емоцій? Мені й самій цікаво", - зазначила нардепка.

Парламентарка зауважила, що не збирається подавати зустрічний позов до суду.

Нагадаємо, що раніше голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук зустрівся в Москві з президентом РФ Володимиром Путіним, а також із прем'єр-міністром Михайлом Мішустіним.

Під час розмови Медведчук попросив у Путіна надати Україні російську вакцину від коронавірусу. Він також розповів, що сам випробував цю вакцину, коли відпочивав в окупованому Криму у серпні.

Качура в ефірі одного з телеканалів висловив думку, що Україна буде зобов'язана домовлятися з РФ про закупку її вакцини, якщо буде доведена ефективність препарату.

"Якщо російська вакцина покаже свою ефективність, будуть рекомендації відповідні, ми будемо зобов'язані закупати, я вважаю", – сказав Качура.

Президент України Володимир Зеленський вважає розроблену в Росії вакцину від коронавірусу "неперевіреним засобом" та закликає не вірити політикам, які вакцинуються нею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram