ГоловнаПраво

СБУ викрила махінації на ринку цінних паперів на 2,8 млрд гривень (оновлено)

У схемі задіяні інвестиційні фонди "Портфельні інвестиції" та "Новітні технології".

СБУ викрила махінації на ринку цінних паперів на 2,8 млрд гривень (оновлено)

Слідчі Служби безпеки України викрили групу компаній, які займалися махінаціями на ринку цінних паперів.

Про це інформує пресцентр СБУ.

"Серед зловмисників - професійні учасники галузі. Та це не завадило їм видавати фіктивні кредити пов’язаним підприємствам, виводити кошти з обігу підприємств та легалізувати доходи, одержані злочинним шляхом. Загальний обсяг таких операцій за період 2019-2020 років становив понад 2,8 мільярда гривень", - сказано в повідомленні.

За результатами досудового розслідування виявлено, що ця діяльність здійснювалася через два інвестиційні фонди. Рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України від 29 вересня прийнято рішення про заборону торгівлі цінними паперами цих фондів.

Слідство триває. Проводяться заходи щодо підприємств, які скористалися послугами злочинців, щоб відшкодувати збитки, завдані державі.

Оновлення. Відповідно до інформації на сайті НКЦПФР, йдеться про інвестиційні фонди "Портфельні інвестиції" та "Новітні технології".

"Комісією було прийнято рішення щодо заборони торгівлі цінними паперами ЗНПВІФ «Портфельні інвестиції» та ЗНПВІФ «Новітні технології» ТОВ «КУА «Прудент». Загальний обсяг торгівлі зазначеними цінними паперами з початку 2020 року склав 2,8 млрд грн, учасниками таких операцій були десятки юридичних осіб", - йдеться у повідомленні.

Раніше у вересні СБУ викрила керівників АТ "Укрзалізниця" на організації корупційної схеми під час контейнерних перевезень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram