ГоловнаПраво

Суд відпустив Інну Грищенко ("Пуму") під домашній арешт

Їй заборонено залишати місце проживання у Києві.

Інна Грищенко (зліва)
Фото: https://www.facebook.com/ZlayaPrincesa
Інна Грищенко (зліва)
Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід підозрюваній у причетності до замаху на вбивство Інні Грищенко ("Пумі"). Вона перебуватиме під домашнім арештом, повідомила її адвокат Олена Помазанівська у Facebook.

"Апеляційну скаргу Помазанівської і Широківського задовольнити, Грищенко Інну Петрівну звільнити із залу суду", - йдеться у судовому рішенні.

Вона перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом за адресою проживання у Києві до 24 лютого. Грищенко зобов'язана здати внутрішній і закордонний паспорти, також їй заборонено спілкуватися зі свідками у кримінальному провадженні, в якому вона фігурує.

Нагадаємо, Інну Грищенко і її чоловіка Владислава затримали у листопаді за підозрою у причетності до замаху на вбивство Михайла Чекурака у Косові Івано-Франківської області.

"Подія сталася у липні 2018 року у Косові: у поліцію звернувся місцевий житель з повідомленням про те, що на власному подвір'ї помітив під машиною небезпечний предмет. Під час огляду фахівці вибухотехнічної служби виявили саморобний вибуховий пристрій (5 кг у тротиловому еквіваленті)", - йдеться у повідомленні.

9 грудня чоловік "Пуми" заявив, що слідство пропонувало йому визнати себе винним у справі про убивство журналіста Павла Шеремета

12 грудня на брифінгу МВС повідомили, що затримали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета. Поліцейські почали вивчати схожі злочини і знайшли зв'язок з двома: підрив електроопор у Херсонській області у листопаді 2015 року та замах на бізнесмена у Косові у 2018 році. У причетності до останнього і підозрюється подружжя Грищенко.

У справі про вбивство Шеремета заарештували медика Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка та медсестру Яну Дугар. Подружжю Грищенко не оголошували підозр у причетності до організації вибуху авто Шеремета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram