ГоловнаПраво

У прокуратурах Донецької та Луганської областей створили спецуправління щодо військових злочинів

Розслідується більш ніж 10,5 тис. кримінальних проваджень.

У прокуратурах Донецької та Луганської областей створили спецуправління щодо військових злочинів

Прокуратури Донецької і Луганської областей завершили формування спецуправління для розслідування злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту на сході України. До їх складу увійшли 60 прокурорів, інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

"Новостворені управління здійснюватимуть процесуальне керівництво і контроль за розслідуванням у кримінальних провадженнях щодо злочинів проти основ національної безпеки України, недоторканності державних кордонів та інших злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту на тимчасово окупованих територіях Донбасу або пов'язаних з збройною агресією Російської Федерації проти України", - йдеться в повідомленні.

Зараз прокурори обласних і місцевих прокуратур в Донецькій і Луганській областях здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у більш ніж 10,5 тис. кримінальних проваджень цієї категорії.

Регіональні підрозділи будуть також співпрацювати з громадськими правозахисними організаціями з питань документування військових злочинів, використовувати в роботі відкриті джерела інформації і комунікувати з постраждалими або свідками злочинних дій.

Раніше повідомлялося, що Офіс Генерального прокурора зареєстрував 14 кримінальних проваджень за свідченнями звільнених полонених. Обставини злочинів і винних осіб будуть встановлюватися в межах об'єднаного кримінального провадження за фактами ведення агресивної війни проти України представниками влади Російської Федерації, посадовими особами ВС РФ, членами незаконних збройних організацій "ДНР" і "ЛНР", вчинення ними жорстокого поводження з цивільним населенням і військовополоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram