ГоловнаПолітика

Єрмак і Сіярто обговорили питання українсько-угорських відносин

Співрозмовники запланували подальші кроки для розвитку співпраці.

Єрмак і Сіярто обговорили питання українсько-угорських відносин
Андрій Єрмак
Фото: Офіс президента

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сіярто.

Як ідеться в дописі Єрмака у телеграмі, із Сіярто обговорили ключові питання українсько-угорських відносин, а також запланували подальші кроки для розвитку співпраці.

"Ми наголосили на важливості постійного особистого контакту задля знаходження взаємовигідних рішень і розв’язання двосторонніх питань", - додав керівник ОПУ.

  • У квітні Єрмак і Сіярто теж провели телефонну розмову щодо двосторонніх питань. Невдовзі відбулася тривала зустріч Дмитра Кулеби з угорським колегою у Брюсселі.
  • Згодом з'явилася інформація, що уряд Угорщини має намір блокувати виділення Євросоюзом 2 мільярдів євро для допомоги Україні. Причиною такого рішення у міністерстві закордонних справ країни називають "полювання на відьом", яке Україна нібито влаштувала проти угорських компаній. 
  • Як відомо, після виключення OTP-банку зі списку спонсорів війни Будапешт тепер має претензії щодо буцімто "переслідувань" фармацевтичної фірми "Гедеон Ріхтер". На думку угорської сторони, проти виробника ліків ведуться "необґрунтовані процедури" за "сфабрикованими приводами".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram