ГоловнаПолітика

За час "перемир’я" загинули 38 українських бійців, 115 поранені, - Україна в ОБСЄ

Окупанти також продовжують руйнувати цивільну інфраструктуру.

За час "перемир’я" загинули 38 українських бійців, 115 поранені, - Україна в ОБСЄ
Фото: Макс Левин

Після початку дії режиму припинення вогню у липні 2020 року внаслідок обстрілів з боку російських окупаційних військ загинули 38 українських бійців, ще 115 отримали поранення.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк, передає Укрінформ.

"Атаки Росії продовжують забирати життя українських військовослужбовців та руйнувати цивільну інфраструктуру, погіршуючи і без того важке становище цивільного населення. З часу останнього зобов'язання про припинення вогню у липні 2020 року і по минулу неділю загинули 37 українських військових, ще 115 поранено. Сьогодні поблизу Новотошківського у результаті снайперського вогню російських збройних формувань загинув ще один український військовий", - повідомив Цимбалюк.

Український посол також вказав на те, що минулого тижня СММ підтвердила: мінометний обстріл житлового району міста Мар'їнка Донецької області 20 травня був здійснений зі східного напрямку – там, де знаходяться російські окупаційні війська. Крім того, 24 травня російські збройні формування обстріляли з протитанкового ракетного комплексу село Шуми, "незважаючи на гарантії безпеки, надані раніше для проведення ремонтних робіт".

Очільник місії України при ОБСЄ звернув увагу присутніх іноземних делегацій дані звітів СММ, згідно з якими кількість порушень режиму припинення вогню вже перевищила середньодобові показники 2020 року. При цьому велика частина обстрілів здійснюється із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Нагадаємо, 22 липня у Тристоронній контактній групі будо досягнуто домовленості про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню на Донбасі. Перший пункт рішення ТКГ передбачає заборону на наступальні і розвідувально-диверсійні дії, а також на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін.

Другий пункт домовленості передбачає заборону на застосування вогню, включаючи снайперський та "заборону на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та їх околицях, в першу чергу на об’єктах цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та приміщення, відкриті для громадськості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram