ГоловнаСуспільствоВійна

Снайпер окупантів застрелив військового ЗСУ біля Новотошківського (оновлено)

Загинув офіцер Максим Польовий.

Снайпер окупантів застрелив військового ЗСУ біля Новотошківського (оновлено)
Фото: facebook/ОТУ «Північ»

Сьогодні, 27 травня,  російсько-окупаційні війська  здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників неподалік населеного пункту Новотошківське. В результаті один військовослужбовець ЗСУ отримав кульове поранення, не сумісне з життям.

Про це повідомила пресслужба  оперативно-тактичного угруповання "Північ".

"В результаті снайперського пострілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення не сумісне з життям. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на обстріл окупантів наші захисники відкрили вогонь у відповідь.

Наразі на місці події працюють посадові особи бригади та група оперативного реагування Військової служби правопорядку ЗСУ.  Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Оновлення. Від кулі російського снайпера під Маріуполем загинув уродженець Хмельниччини офіцер Максим Польовий, командир батальйону 128-мої окремої гірсько-штурмової бригади.

Як повідомляє пресслужба Хмельницької ОДА, Максим Польовий народився в селищі Наркевичі Хмельницького району. Воював за Україну з 2014 року, пройшов Дебальцеве. У нього залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Максим Польовий
Фото: censor.net
Максим Польовий

За даними пресцентру ООС, від початку доби 27 травня російські найманці чотири рази порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Біля Пісків ворог відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру та великокаліберних кулеметів. Неподалік населеного пункту Причепилівка російські найманці вели вогонь із мінометів 120-го калібру, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу Мар'їнки ворог вчинив обстріл із протитанкових гармат, а в напрямку н.п. Новотошківське відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

"Унаслідок обстрілу позицій українських захисників один військовослужбовець зі складу об'єднаних сил отримав кульове поранення, не сумісне з життям", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 26 травня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі зафіксовано дев'ять порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Бойових втрат серед військових не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram