ГоловнаПолітика

Зеленський в Ужгороді вшанував пам'ять жертв Другої світової війни

Президент прилетів у Закарпатську область з робочою поїздкою.

Зеленський в Ужгороді вшанував пам'ять жертв Другої світової війни
Фото: Офис президента

Президент Володимир Зеленський 9 травня прибув з робочою поїздкою в Закарпатську область, де вшанував пам'ять загиблих воїнів, які визволяли Україну від нацистських окупантів.

Пресслужба голови держави інформує, що Зеленський відвідав меморіальний комплекс «Пагорб Слави» в Ужгороді з могилами воїнів, загиблих у боях за визволення України від нацистських окупантів у Другій світовій війні. Президент поклав квіти до Вічного вогню і вшанував пам'ять загиблих воїнів.

"На Закарпатті завершилося вигнання загарбників. Ми ніколи не забудемо страшну ціну цієї перемоги. Для вшанування подвигу кожного, хто наближав перемогу, головне - не гучність, а щирість. І наша перемога - у кожного в серці", - зазначив Зеленський.

Mukachevo.net пише, що Зеленський 9 травня також відвідає КПП "Тиса", де, ймовірно, буде відкривати ремонт моста між Україною та Угорщиною.

Напередодні - в День пам'яті і примирення - Зеленський приїхав у селище Мілове, розташоване в Луганській області на кордоні з Росією. Неподалік від цього місця розташоване село Півнівка, що стало першим населеним пунктом, звільненим у грудні 1942 року від нацистської окупації.

День пам'яті і примирення, присвячений пам'яті понад 80 млн жертв Другої світової війни, вшановують в Україні з 2015 року. З 2016 року 9 травня замість Дня перемоги відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram