ГоловнаПолітика

Американські ЗМІ назвали зустрічі Джуліані в Києві "сумнівними"

Адвокат Трампа зустрівся з Луценком, Шокіним, Куликом, Дубинським, Деркачем та Теліженком.

Американські ЗМІ назвали зустрічі Джуліані в Києві "сумнівними"
Фото: GLOBAL LOOK PRESS

Американські ЗМІ активно обговорюють візит особистого адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані в Києві для зйомок документального серіалу для телеканалу республіканців OAN.

Голос Америки зазначає, що візит Джуліані в Київ став несподіванкою як для України, так і для американських журналістів.

"Здавалося б, в самий розпал процедури імпічменту, в якій особистий адвокат Дональда Трампа грає одну з центральних ролей, він повинен триматися подалі від будь-яких контактів з Україною. Адже саме в цьому його і звинувачують: в організації каналу комунікації з українськими чиновниками, щоб знайти компромат на політичних опонентів президента Трампа. Втім, схоже, Руді Джуліані вирішив діяти по-іншому", - йдеться в публікації.

Відомо, що для збору доказів про те, що "вся процедура імпічменту - один великий фарс", Джуліані зустрівся з колишніми генпрокурорами Юрієм Луценком і Віктором Шокіним, з діючими депутатами Ради Олександром Дубинським і Андрієм Деркачем, а також з колишнім співробітником посольства України в США Андрієм Теліженко та нещодавно звільненим прокурором Костянтином Куликом.

Основний акцент американські медіа роблять на тому, з ким саме зустрічався адвокат Трампа. "Джуліані перебуває в Києві з місією "знищити" розповідь демократів про імпічмент. Але судячи по сумнівному набору українських персонажів, з якими він зустрічається, будь-яка інформація, яку він намагається накопати, ймовірно буде дуже невизначеною", - пише BuzzFeed.

CNN характеризує українських "друзів Джуліані" так: "Деркач і Дубинський мають підозрілі політичні мотиви. Вони є політично маргінальними постатями, які публічно просували розслідування теорії, що Україна втручалася у вибори президента США в 2016 році на користь демократів. Теліженко, в свою чергу, також просував цю розвінчану теорію змови".

Також американські ЗМІ згадують про те, що Юрія Луценка, Віктора Шокіна і Костянтина Кулика неодноразово звинувачували в корупції, і саме вони допомагали Джуліані складати звинувачення проти Джо Байдена і його сина.

Bloobmerg проводить паралелі з іншим візитом. Видання пише, що поїздка Джуліані в Україну відбувається одночасно з офіційним візитом до Києва в.о. помічника держсекретаря США Філіпа Рікера.

"У той час, коли Джуліані зустрівся з колишнім генпрокурором Луценком, якого в звіті про імпічмент Палати представників звинувачують в корупції, - Рікер бачився з Русланом Рябошапкою, новим генпрокурором Зеленського, щоб обговорити зміни в правоохоронних структурах країни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram