ГоловнаПолітика

Український ексдипломат, що просував теорію про втручання Києва в американські вибори, зустрічався з конгресменом Нунесом

Теліженко допомагав Джуліані вивчати питання, пов'язані з американською політикою в Україні.

Український ексдипломат, що просував теорію про втручання Києва в американські вибори, зустрічався з конгресменом Нунесом
Андрей Телиженко
Фото: facebook.com/TelizhenkoAndr

Колишній співробітник посольства України в США Андрій Теліженко, що просував теорію про втручання Києва в американські вибори 2016 року, зустрічався з членом Палати представників республіканцем Девіном Нунесом.

Про це повідомляють американські ЗМІ.

Це свідчить про те, що Теліженко мав ширші зв'язки у Вашингтоні, ніж передбачалося раніше, зазначає Голос Америки.

"Конгресмен Нунес дуже цікаво і добре вплинув на мене, будучи дуже позитивним і впливовим політиком, який любить Америку і цікавиться Україною і розвитком подій в боротьбі з Росією, - розповів Теліженко в інтерв'ю Daily Beast. - Ми говорили про те, як боротися з російською агресією в Україні і російською пропагандою".

Представники Нунеса не відповіли на запит про коментарі у зв'язку з цією новиною.

За даними ЗМІ, Теліженко працював у посольстві України у Вашингтоні з грудня 2015 року по червень 2016 року. Він відіграв головну роль у просуванні популярної в правих колах теорії про те, що український уряд співпрацював з демократами під час передвиборної кампанії 2016 року, прагнучи перешкодити перемозі Трампа.

Нагадаємо, в 2017 році на сайті Politico вийшла стаття "Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій" журналіста Кеннета Фогеля.

Фогель, посилаючись на слова колишнього співробітника посольства України в США Андрія Теліженка, заявив, що посольство нібито тісно співпрацювало з Олександрою Чалупою, американкою українського походження, тісно пов'язаною з Демократичною партією США, допомагаючи їй збирати викривальні матеріали щодо члена виборчого штабу Трампа Пола Манафорта.

У статті стверджується, що посольство сприяло Чалупі, яка зі свого боку стала важливим джерелом інформації для ЗМІ США і Демократичної партії про Манафорта. Манафорту на хвилі повідомлень ЗМІ про зв'язок з Росією довелося залишити посаду в штабі Трампа.

За даними американських ЗМІ, згодом Теліженко допомагав особистому адвокату Трампа Руді Джуліані вивчати питання, пов'язані з американською політикою в Україні.

Влада України заявила, що не допомагала жодному з кандидатів на виборах 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram