ГоловнаПолітика

Гончаренко назвав проєкт бюджету на 2020 "бюджетом розбитого корита"

За його словами, українців очікує розчарування.

Гончаренко назвав проєкт бюджету на 2020 "бюджетом розбитого корита"
Фото: Макс Требухов

Проєкт бюджету-2020, презентований прем’єром Гончаруком, стане жорстоким розчаруванням для мільйонів українців, які очікували обіцяного суттєвого покращення свого життя. Про це заявив народний депутат із фракції «Європейська Солідарність», член бюджетного комітету Верховної Ради України Олексій Гончаренко.  

«Мільйони українців чекали від ЗЕ і його команди бюджету «золотої рибки», а реально отримують бюджет «розбитого корита». Мінімальна пенсія не зросте з початку року, а з 1 липня виросте на 74 гривні. Мінімальна зарплата – зростання мінімальне», – аналізує Олексій Гончаренко показники проєкту бюджету.

«Давайте подивимося на зарплати вчителів, яким, відповідно до постанови уряду, мали підняти зарплати від 20 до 70 відсотків. Реально заклали інфляцію плюс 2 відсотки. Тобто взагалі нічого. Те саме у військових», – наголосив Гончаренко.

Він нагадав, що Зеленському у спадок від команди Порошенка дісталася економіка, яка демонструвала зростання кілька років поспіль. Натомість бюджет другої половини цього року вже показує різке падіння. «Розлякали інвесторів. Третій найбільший платник податків в Україні British American Tobacco призупинив своє виробництво. І наслідки ми вже маємо. У вересні – падіння промвиробництва. Довелося урізати бюджет на 2019 рік. Падіння надходжень від митниці. І так далі», – зазначив народний депутат.

«Звісно, ми будемо боротися, будемо вносити правки і намагатися відстоювати важливі для України питання – і безпеки, і соціальних виплат. Але це буде дуже тяжко з таким урядом технократів, який привів до влади Зеленський», – наголосив Олексій Гончаренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram