ГоловнаПолітика

Переатестацію не пройшли 288 прокурорів Генпрокуратури

Успішно склали іспит 795 осіб із 988.

Переатестацію не пройшли 288 прокурорів Генпрокуратури
Фото: segodnya.ua

Завершилося тестування в рамках першого етапу атестації прокурорів Генеральної прокуратури України на виконання Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури".

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Зазначають, що до складання іспиту у формі анонімного тестування на знання та вміння застосовувати закон і відповідність здійснювати повноваження прокурора було допущено 1083 прокурорів ГПУ, які подали заяви про намір пройти атестацію для переведення в Офіс генерального прокурора.

На тестування не з'явилися 95 осіб.

Успішно склали іспит (тобто набрали необхідні 70 і більше балів зі 100) 795 осіб з 988. Вони будуть допущені до другого етапу атестації - тестування на загальні здібності і навички.

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, 23 вересня президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №1032 про реформу органів прокуратури, який передбачає створення Офісу генпрокурора замість Генпрокуратури. Також до 1 вересня 2021 року запропоновано призупинити повноваження Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Крім того, співробітникам Управління спеціальних розслідувань ГПУ, які займаються розслідуванням справ Майдану, запропонували перейти на роботу в Державне бюро розслідувань. Це пов'язано з тим, що з 20 листопада Генпрокуратура остаточно втрачає функцію слідства.

Раніше ГПУ звільнила трьох прокурорів, які розслідували справи Майдану. Вони були не згодні з механізмом переатестації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram