ГоловнаПолітика

Генпрокуратура вирішила продовжити слідство щодо Майдану до формування ДБР

Поки ДБР де-факто не існує, розслідування продовжуватиме ГПУ

Генпрокуратура вирішила продовжити слідство щодо Майдану до формування ДБР
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура вирішила продовжити слідство у кримінальних провадженнях, пов'язаних з Майданом, до остаточного формування Державного бюро розслідувань.

Про це повідомив на брифінгу прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Офіційно повідомляю: розслідування у майданівських справах не припиниться з 1 березня. Як ви знаєте, 12 листопада 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про Державне бюро розслідувань, в завдання якого входить розслідування таких справ. І, відповідно до прикінцевих та перехідних положень закону, він набирає чинності з дня створення ДБР, але не пізніше 1 березня 2016 року. Але хочу звернути увагу на наш основний закон - Конституцію. Згідно 9-го розділу перехідних положень Конституції встановлено, що прокуратура продовжує виконувати функцію попереднього досудового слідства до сформування системи досудового слідства", - заявив Куценко.

Він пояснив, що поки де-факто ДБР не існує, Генпрокуратура продовжуватиме розслідування справ щодо Майдану.

Нагадаємо, Верховна Рада мусить зібратися на позачергове засідання, щоб відтермінувати запуск ДБР. З 1 березня цьому органу мають передати більшість справ, які розслідує Генпрокуратура, в тому числі - справи щодо Майдану. Слідчий у цих справах Сергій Горбатюк неодноразово заявляв, що слідство може припинитися з 1 березня, якщо не буде відкладено запуск ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram