ГоловнаПолітика

Ткаченко заселився на Труханів острів після розслідування "1+1" про незаконність забудови острова

З 2016-го в соцмережах сім'ї Ткаченків почали з'являтися фотографії, зроблені біля цього маєтку, хоча декларацій жодних не було.

Ткаченко заселився на Труханів острів після розслідування "1+1" про незаконність забудови острова
Фото: Макс Требухов

Нардеп і колишній гендиректор "1+1 Медіа" Олександр Ткаченко, який претендує на посаду голови КМДА, заселився в незадекларований особняк на Трухановому острові в Києві після того, як телеканал "1+1" показав розслідування про незаконність поселень на острові. Про це повідомляє Вihus.info.

Труханів острів - рекреаційна зона в Києві, де будівництво під житло заборонене. Земельна ділянка під маєтком, яким користується нардеп, з 1994 року перебуває в оренді ТОВ "Навчально-спортивний комерційний клуб "Україна". Землю місто передавав під спортивну базу.

У 2015 році журналісти каналу "1+1" зробили серію матеріалів про незаконне поселення на Трухановому острові, в тому числі про нецільове використання саме цієї бази.

Уже у 2016-му в соцмережах Олександра Ткаченка та його дружини Анни почали з'являтися фотографії, зроблені біля цього маєтку. З 2017 року сім'я публікувала такі фотографії регулярно.

За документами, цей маєток не є житловим об'єктом, а значиться як "адміністративна будівля". Будівля - у приватній власності Дениса Копилова - директора інвест-групи "Інеко" і співвласника Навчально-спортивного клубу "Україна". Копилов підтвердив Bihus.Info, що саме він надавав будинок Ткаченкові в оренду.

Фото: bihus.info
Фото: bihus.info
Фото: bihus.info

Сам нардеп не вніс у власну електронну декларацію інформацію ні про будинок, ні про витрати на його оренду.

Ткаченко запевняє, що орендує приміщення тільки з весни 2019 року, тож в електронній декларації він повинен з'явитися тільки наступного року. Однак це твердження спростовують фотографії з цього будинку, які публікувала сім'я Ткаченків кілька років поспіль.

Нагадаємо, в жовтні цього року Олександр Ткаченко подав декларацію на посаду голови Київської міської державної адміністрації. Це ще не означає, що саме він замінить Віталія Кличка, але чутки про таку можливість ширяться вже кілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram