ГоловнаПолітика

Йованович у Конгресі розповіла про спроби Луценка нашкодити їй

"Думаю, Луценкові не подобалося, що посольство закликало до очищення ГПУ".

Йованович у Конгресі розповіла про спроби Луценка нашкодити їй
Фото: EPA/UPG

Колишній посол США в Україні Марі Йованович під час своїх свідчень перед комітетами Палати представників розповіла, що колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко намагався їй нашкодити.

Про це йдеться в показах, оприлюднених комітетом у справах розвідки.

У листопаді-грудні 2018 року Йованович уперше дізналася про контакти між Луценком і адвокатом Дональда Трампа Руді Джуліані і що Луценко намагається їй нашкодити.

"Думаю, панові Луценку не подобалося, що посольство продовжувало закликати до очищення Генпрокуратури. Коли він прийшов на посаду, у нього було три мети: реформа Генпрокуратури, покарання відповідальних за вбивства невинних людей на Майдані під час Революції гідності і розслідування відмивання коштів, щоб повернути більш ніж 40 мільярдів доларів, які колишній президент і його підручні вивели. Нічого з цього не було виконано. Ми вважали це красивими цілями і прагнули залучити його працювати в цьому напрямку, а насправді він не звертав уваги на це", - розповіла Йованович.

За її словами, Луценко хотів, щоб посольство США організувало йому зустріч з генпрокурором США, директором ФБР. "Він заявляв, що в нього є для них важлива інформація. Тепер я розумію, що це була помилкова інформація щодо мене. Наприклад, як я зазначила у вступному слові, що я дала йому список осіб, яких не можна переслідувати, перелік недоторканних", - розповіла Йованович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram