ГоловнаПолітика

Новий заступник Рябошапки виявився причетним до зустрічі між Луценком і Джуліані

Мамедов був сполучною ланкою між адвокатом Трампа і генпрокурором.

Новий заступник Рябошапки виявився причетним до зустрічі між Луценком і Джуліані
Гюндуз Мамедов
Фото: 368.media

Колишній прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов, який минулого тижня став заступником генерального прокурора Руслана Рябошапки, був причетним до зустрічі між своїм колишнім босом Юрієм Луценком і адвокатом Трампа Руді Джуліані.

Про це йдеться в спільному розслідуванні BuzzFeed News, NBC News і OCCRP.

Кілька тижнів тому Луценко в інтерв'ю  "Радио НВ" розповів, що "наприкінці 2017-го адвокат Трампа Джуліані почав через одного підлеглого, з яким його люди були побіжно знайомі, пропонувати зустрітися у Штатах".

Виявилося, що цим підлеглим був прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов, з яким "люди Джуліані" Лев Парнас і Ігор Фруман колись перетиналися в Одесі. Це підтвердили і сам Луценко, і колишній нардеп Гліб Загорій, який брав участь у зустрічі Луценка і Джуліані в Нью-Йорку як перекладач.

"Мамедов був одним із тих, хто переказав мені пропозицію Руді Джуліані", - сказав Луценко.

"Роль Мамедова полягала в тому, щоб сконтактувати Джуліані через Фрумана", - додав Загорій, який знає англійську краще від Луценка і допомагав йому в особистому спілкуванні з адвокатом Трампа.

Нагадаємо, що Луценко стверджує, що зустрічався з Джуліані заради того, щоб знайти "гроші Януковича" в США. Парнас і Фруман перебувають у США під арештом, їм закидають у тому числі політичний вплив в інтересах Луценка з метою звільнення посла США в Україні.

Наприкінці вересня 2019 року Луценко виїхав з України у Великобританію, щоб підтягнути англійську мову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram