ГоловнаПолітика

Уряд планує провести перепис населення України 2020

У бюджет закладено кошти.

Уряд планує провести перепис населення України 2020
Фото: kmu.gov.ua

У Кабінеті Міністрів України розглядають можливість проведення перепису населення 2020 року.

Про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив в ефірі "Свобода слова" на ICTV.

Він також повідомив, що в уряді розглядають можливість проведення перепису населення за допомогою онлайн-інструментів.

"Звичайно, це перепис, але ми подивилися на різну практику у світі і зараз шукаємо можливість зробити перепис максимально за рахунок онлайн-інструментів. Тобто стимулювати людей заповнювати інформацію про себе за допомогою онлайн-інструментів", - цитує прем'єра РБК-Україна.

За словами Гончарука, перепис населення може відбутися наступного року.

"Так, зараз ми його плануємо. Так (у бюджеті закладено на нього кошти, - ред.)", - додав він.

Нагадаємо, перший і наразі останній перепис у незалежній Україні відбувся 2001 року. Тоді чисельність населення країни становила 48,457 млн осіб. До цього українців "переписували" ще в складі СРСР 1989 року. Тоді в Українській РСР проживало 51,7 млн. осіб.

Уряд планував Всеукраїнський перепис населення на 2011 рік. Згодом його перенесли спочатку на 2012, потім на 2013, потім на 2014, після чого на 2016-й рік. У грудні 2015 року уряд уп'яте переніс проведення Всеукраїнського перепису населення - на 2020 рік.

Представник президента в Раді Руслан Стефанчук оцінив проведення всеукраїнського перепису населення в 4 млрд гривень. Команда президента заявляла, що має намір здешевити цю процедуру і провести перепис до кінця цього року.

Міністр Кабміну Дмитро Дубілет оцінив у 5 млрд гривень перепис населення наступного року. Він вважає доцільним зробити електронний перепис населення і використовувати для цього смартфони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram