ГоловнаПолітика

Через кілька тижнів Україна отримає канадські гвинтівки, - заступник глави МЗС.

Київ і Оттава завершують підготовку спеціальних документів.

Через кілька тижнів Україна отримає канадські гвинтівки, - заступник глави МЗС.
архивное фото

Київ і Оттава завершують підготовку документів для відправки першої партії канадських снайперських гвинтівок в Україну. Про це розповів заступник міністра закордонних справ Василь Боднар в інтерв'ю "Укрінформу".

"Зараз на завершальному етапі перебуває оформлення документів на постачання снайперських гвинтівок. Затримка виникла не від канадської сторони, а від партнерів, які постачають складові частини. Ми сподіваємося, що вже в найближчі дні або тижні ця зброя буде в Україні", - сказав Боднар.

Він вважає, що це відчинить двері до розширення спектра співпраці.

"Ми також обговорили впровадження спеціального механізму консультацій на рівні міністрів оборони, які могли б предметно говорити про потреби української армії, передавати цю інформацію канадській стороні і відразу розуміти, що можливо забезпечити, а що - ні. Сподіваюся, перший подібний контакт відбудеться в кінці листопада", - зазначив дипломат.

Нагадаємо, в червні 2018 року канадський уряд додало Україну до списку країн, яким Канада продає летальну зброю без посередників. Тоді ж повідомлялося, що українські військові підписують договір з канадським виробником зброї про постачання снайперських гвинтівок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram