ГоловнаПолітика

Аваков попереджав Йованович про "підступні напади"

Міністр застерігав пані посла, що Парнас і Фруман зацікавлені в її звільненні.

Аваков попереджав Йованович про "підступні напади"

У лютому 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков після спілкування з Руді Джуліані про Джо Байдена висловлював американській амбасадорці Марі Йованович занепокоєння, що "втручатися в політику США" може бути "небезпечно для України".

Про це йдеться в оприлюднених Конгресом 4 листопада записах свідчень Марі Йованович у рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

"Він вважав це дуже небезпечним. Україна з моменту незалежності протягом усіх цих років мала підтримку обох партій США: Республіканської і Демократичної, і втручатися у внутрішню політику США було небезпечно для України", - цитує Йованович Голос Америки.

Аваков попередив посла про те, що Парнас і Фруман зацікавлені в її звільненні і їй потрібно "остерігатися підступних нападів".

"Він говорив переважно, що дві людини з Флориди: пан Парнас і пан Фруман, які працювали на мера Джуліані, організували зустрічі для Джуліані та Луценка. Їх цікавило призначення нового посла, думаю, тому що вони хотіли проводити операції в Україні або додаткові ділові угоди", - сказала Йованович.

За даними американських прокурорів, колишній генпрокурор Юрій Луценко схиляв партнерів Джуліані Парнаса і Фрумана посприяти звільненню посла США в Україні Марі Йованович.

Крім того, Луценко в інтерв'ю американському виданню The Hill заявляв, що Йованович дала йому список людей, яких попросила не притягувати до відповідальності.

Луценко визнав, що знайомий з Парнасом і Фруманом, але спростував інформацію про ділові відносини з ними.

При цьому Луценко стверджує, що зустрічався з Джуліані заради того, щоб знайти "гроші Януковича" в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram