ГоловнаПолітика

Bihus.info: прокурор Кулик без дозволу побудував поверх на даху будинку в центрі Києва

Фото: bihus.info

Скандальний прокурор Генеральної прокуратури Костянтин Кулик побудував собі поверх на даху будинку "Дипломат Хол" у центрі Києва.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info.

Будівельні роботи почалися в 2015 році, коли Кулик був військовим прокурором сил АТО. Навесні 2019 року будівництво активізувалося, і, як з'ясували журналісти, робили це без будь-яких дозволів.

Фото: bihus.info

"Дипломат Хол" розташований на Жилянській вулиці. Кулик і матір його дітей Ірина Німець володіють двома квартирами в цьому житловому комплексі, а Німець, окрім того, належать 88 квадратних метрів на даху будинку.

Доступ сюди є тільки в цих двох людей.

Нагадаємо, у вересні повідомляли, що Кулик не пройшов атестацію для переходу в Офіс генпрокурора.

У 2016 році Кулику висунули звинувачення в незаконному збагаченні, оскільки він володів великими грошовими активами, квартирами в центрі Києва та дорогим позашляховиком. У розпал цієї справи його перевели з військової прокуратури на пост начальника міжнародного відділу ГПУ. На цій посаді Кулик почав займатися справою Burisma і Хантера Байдена.

У квітні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко говорив, що Кулик - ефективний співробітник.

У квітні 2019 року Кулик просив Луценка відкрити кримінальне провадження проти заступника генпрокурора Євгена Єніна щодо його сприяння учасникам організованої злочинної групи бізнесмена Сергія Курченка. У справі цій справі Кулик виніс повідомлення про підозру ексголові Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику голови Адміністрації Олексію Філатову та ексголові Нацбанку Валерії Гонтаревій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram