ГоловнаПолітика

Оборонний комітет Ради провів виїзне засідання в Золотому-4

Депутати поспілкувалися з військовими та місцевими жителями.

Фото: facebook/Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони у вівторок провів виїзне засідання в Золотому-4 в безпосередній близькості до лінії зіткнення.

Після засідання депутати провели брифінг для журналістів.

Фото: facebook/Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Фото: facebook/Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

"Те, що ми бачили сьогодні, дозволяє зробити висновок, що командування Об'єднаних сил, підрозділи внутрішніх справ роблять усе можливе, щоб у рамках реалізації домовленостей забезпечити максимальну безпеку для місцевих жителів і збереження інтересів Об'єднаних сил і України в цілому", - заявив журналістам депутат Михайло Забродський з "Європейської солідарності".

Депутатка Ірина Верещук зі "Слуги народу", своєю чергою, розповіла, що члени комітету ознайомилися з умовами, в яких несуть службу військові в цьому районі. "Ми побачили кухні, побачили їхній побут, як вони проживають, проводять вільний час, заступають у наряди і так далі. Чи можемо доповісти: все в задовільному стані", - сказала Верещук.

"Що стосується жителів ... люди чекали на розведення, вони хочуть, щоб тут перебувала українська армія. Донбас - це Україна, Крим - це Україна, всі це знають. Тут немає сепаратистів, немає ворогів України", - сказала депутатка.

Сергій Льовочкін з проросійської фракції ОПЗЖ повідомив, що сьогоднішня поїздка депутатів - це сигнал про готовність парламенту приймати необхідні закони для мирного процесу.

"Тут, у Золотому, проходять конкретні кроки з наближення миру в нашій країні. Ми поспілкувалися з військовими, поспілкувалися з жителями Золотого - ми бачимо, що всі люди хочуть одного - миру", - сказав депутат.

Нагадаємо, вранці 29 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко оголосив про початок розведення військ у Золотому. Це стало несподіванкою для української громадськості, тому що штаб ООС кілька днів до цього повідомляв про обстріл на цій ділянці.

1 листопада процес розведення завершився, після чого сапери почали розмінування ділянки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram