ГоловнаПолітика

Соратника Порошенка змусили покинути посаду голови Дніпропетровської області

Пригунову збиралися в п'ятницю висловити недовіру.

Соратника Порошенка змусили покинути посаду голови Дніпропетровської області
Фото: facebook.com/gleb.prigunov

Голова Дніпропетровської обласної ради, член центральної ради партії "Європейська солідарність" Гліб Пригунов заявив про звільнення з посади.

Про це він повідомив у вівторок у фейсбуці.

Минулого тижня стало відомо, що Пригунову готують звільнення. Поки голова облради був у Страсбурзі на конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, виконувач обов'язки голови облради Святослав Олійник (близький до Ігоря Коломойського) підписав розпорядження про скликання сесії на 8 листопада. На порядку денному засідання стоїть питання про висловлення недовіри Пригунову.

Не чекаючи сесії, Пригунов сам подав у відставку, попутно заявивши про реванш Партії регіонів у Дніпропетровській обласній раді.

"Чотири роки тому ми об'єдналися в демократичну коаліцію, щоб усунути Партію регіонів від управління процесами в області. І це нам вдалося. Але сьогодні багато партій, фракції яких представлені в обласній раді, не отримали підтримки жителів області. Тому логічним було б провести позачергові вибори обласної ради, але ми зараз не маємо відповідного інструментарію. Останні шість місяців в облраді відбувається спроба підлаштуватися під загальноукраїнську політичну картину за умови підтримки «папередніків». Хоча отримати недовіру від Партії регіонів вважаю позитивною оцінкою своєї діяльності - отже, ми все робили правильно! Не хочу ставити колег із демократичної коаліції перед вибором: підтримати Партію регіонів у цьому питанні чи ні ... Отже, мандат від демократичної коаліції перестав бути актуальним. У цій ситуації вважаю за доцільне скласти свої повноваження і піти з поста голови обласної ради!" - йдеться в заяві Пригунова.

Нагадаємо, в 2014 році після перемоги Петра Порошенка на виборах президента Пригунов очолив регіональне відділення президентської партії. У жовтні 2015 року Пригунова було обрано депутатом Дніпропетровської обласної ради VII скликання. 16 грудня 2015 року він став головою облради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram