ГоловнаЕкономікаДержава

У проєкті бюджету на 2020 рік очікуються істотні зміни, - Маркарова

Проєкт високо оцінили українські міжнародні партнери.

У проєкті бюджету на 2020 рік очікуються істотні зміни, - Маркарова
Фото: Макс Левин

Проєкт держбюджету на 2020 рік, підготовлений до другого читання ВР, буде істотно відрізнятися від документа, прийнятого Радою в першому читанні. Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю "УП".

"Істотно. На це є дві причини: новий макропрогноз і нова законодавча база разом із депутатськими пропозиціями. Це хороший і збалансований бюджет, який високо оцінили наші міжнародні партнери і в якому ми спробували відобразити всі пріоритети уряду", - підкреслила Маркарова.

За словами Маркарової, за неповні два місяці роботи ВР прийняла багато важливих реформ, які матимуть вплив на економічне зростання. Це закони про концесію, про приватизацію, про вирівнювання правил гри на митниці, про створення уповноважених економічних операторів, про загальний режим транзиту.

"Зрозуміло, що всі ці речі будуть імплементуватися протягом року, але всі вони в середньостроковій перспективі серйозно вплинуть на економічне зростання. Макропрогноз відреагує на прийняті рішення не завтра. Це займе певний час, проте не так багато, як це зайняло б кілька років тому", - розповіла голова Мінфіну.

Очікування міжнародних фінансових установ щодо України позитивні. "В останньому World Еconomic Оutlook МВФ ми бачимо: хоча глобальна економіка буде сповільнюватися, МВФ і Світовий банк поліпшили свої макроекономічні прогнози щодо України", - зазначила Маркарова.

Нагадаємо, 18 жовтня Рада прийняла закон про держбюджет-2020 у першому читанні.

25 жовтня президент Володимир Зеленський провів нараду з питань підготовки проєкту держбюджету до другого читання. У фракції "Слуга народу" впевнені, що бюджет на 2020 рік буде прийнято в трьох читаннях до 20 грудня.

3 листопада на засіданні Кабмін схвалив проєкт держбюджету на 2020 рік до другого читання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram